Gustafsbergs med Fru Gustavsson och Fru Cederfeldt

Bohusläns Guider välkomnar er till Gustafsberg, Sveriges äldsta bad och kurort med anor från 1700-talet. Gustafsbergsdagarna har anordnats i många år, men i år sätter Corona stopp för de traditionella dagarna. Men vi genomför trots det guidade vandringar med dramatiserade inslag för att belysa historien och miljön på Gustafsberg. Här har kungligheter badat och societeten … Fortsätt läsa "Gustafsbergs med Fru Gustavsson och Fru Cederfeldt"

100SEK

Gustafsberg med Fru Gustavsson och Fru Cederfeldt

Bohusläns Guider välkomnar er till Gustafsberg, Sveriges äldsta bad och kurort med anor från 1700-talet. Gustafsbergsdagarna har anordnats i många år, men i år sätter Corona stopp för de traditionella dagarna. Men vi genomför trots det guidade vandringar med dramatiserade inslag för att belysa historien och miljön på Gustafsberg. Här har kungligheter badat och societeten … Fortsätt läsa "Gustafsberg med Fru Gustavsson och Fru Cederfeldt"

100SEK

Från Västra till Östra kajen

Möt Lars, Karl, Julius och Carl-Gustaf som har sina rötter i fiskesamhället Grundsund som till slut fick en ordentlig hamn och kanal. Turen startar vid Laurinplatsen på Västra kajen, tar en och en halv timme och avslutas utanför Kunskapens hus på Östra kajen. Pris: 100 kr (swish eller kontanter) Kan kombineras med lättare picknick från … Fortsätt läsa "Från Västra till Östra kajen"

100SEK

Gustafsberg – Sveriges första badort

Gustafsberg är Sveriges äldsta bad- och kurort med anor från 1700-talet. Här har drottningar badat, societeten umgåtts och ungdomar flörtat med varandra. Det hälsobringande källvattnet hade man druckit av långt tidigare. Det var också här som makarna Knape startade Sveriges första internatskola för pojkar och som lever vidare i Gustafsbergsstiftelsen. Här finns mycket spännande historia … Fortsätt läsa "Gustafsberg – Sveriges första badort"

100SEK

Med kvinnor genom Fiskebäckskil

Kom med på en guidad promenad i Fiskebäckskil. Under guideturen får du möta starka kvinnor (Margareta, Regina, Emelie och Elin) från olika epoker och olika ställningar i samhället, men med koppling till Fiskebäckskil. Start vid kyrkan i Fiskebäckskil. Entré 100 kr (swish eller kontanter) För information och bokning: Regina Cederfeldt skaftoguiden@outlook.com, 070-3846589 Bohusläns Guider samarbete … Fortsätt läsa "Med kvinnor genom Fiskebäckskil"

100SEK

Med kvinnor genom Fiskebäckskil

Lämna hemmets väggar för en vandring med frisk luft i Fiskebäckskil. Under guideturen får du möta starka kvinnor (Margareta, Regina, Emelie och Elin) från olika epoker och olika ställningar i samhället, men med koppling till Fiskebäckskil. Guidningen ingår i Studieförbundet Vuxenskolan Väst satsning "Äldre tillsammans". Start vid kyrkan i Fiskebäckskil. Kostnad 0 kr. För information … Fortsätt läsa "Med kvinnor genom Fiskebäckskil"

Gratis

Vandra på Skaftö med Skaftöguiden

Lämna hemmets väggar för en vandring med frisk luft på Skaftö och några guidestopp här och där. Större delen av sträckan är lätt att gå, men vissa avsnitt/passager kan vara ansträngande. Bra skor och kläder efter väder rekommenderas. Promenaden tar ett par timmar. Start och avslut på hamnplanen i Stockevik För information och bokning: skaftoguiden@outlook.com … Fortsätt läsa "Vandra på Skaftö med Skaftöguiden"

Gratis

Från Västra till Östra kajen

Lämna hemmets väggar för en vandring med frisk luft i Grundsund. Möt Lars, Karl, Julius och Carl-Gustaf som har sina rötter i fiskesamhället Grundsund som till slut fick en ordentlig hamn och kanal. Start vid Laurinplatsen på Västra kajen. Kostnad 0 kr För information och bokning skaftoguiden@outlook.com eller 070-3846589 till Regina Cederfeldt. Röstförstärkare och handsprit … Fortsätt läsa "Från Västra till Östra kajen"

Gratis

Luciapaddling till Lådfabriken

Hur firar du lucia i år? Kanske i kajak?! Kajak i Grundsund erbjuder luciapaddling genom vintervackra vatten, från Grundsund till Edshultshall på Orust där innovativa hotellet Lådfabriken ligger. Hotellet är, som namnet antyder, byggt i en gammal fabrik som numera rymmer ett överflöd av färger och former, alldeles unikt. Där bjuds vi fantastisk fiskmiddag och … Fortsätt läsa "Luciapaddling till Lådfabriken"

Vandra mellan skinka och bubbel

Vandra med max 8 på avstånd i friska luften på Skaftö. Vi vandrar olika delar av Kuststigen med några guidestopp här och där. Större delen av sträckan är lätt att gå, men vissa avsnitt kan vara blöta och hala. Bra skor och kläder efter väder rekommenderas. Promenaden tar ett par timmar (5,5 km). Start och … Fortsätt läsa "Vandra mellan skinka och bubbel"

100SEK

Vandra in det nya året på Skaftö

Vandra med max 8 på avstånd. Massor av frisk luft. Vi går från havet genom skog, på stigar och vägar med några guidestopp här och där kring kolera, frikyrklighet blomsterprakt och äventyrlig led. Större delen av sträckan är lätt att gå, men vissa avsnitt kan vara ansträngande. Bra skor och kläder efter väder rekommenderas. Promenaden … Fortsätt läsa "Vandra in det nya året på Skaftö"

SEK100

Vandra Kuststigen med Skaftöguiden

Vandra med max 8 på avstånd i friska luften på Skaftö. Vi vandrar olika delar av Kuststigen med några stopp för guidning. Större delen av sträckan är lätt att gå, men vissa avsnitt kan vara blöta och hala. Bra skor och kläder efter väder rekommenderas. Promenaden tar ett par timmar. OBS! Föranmälan krävs. Start och … Fortsätt läsa "Vandra Kuststigen med Skaftöguiden"

100SEK