Hem

Skaftöguiden – på land och hav i Bohuslän

Skaftö är en pärla mitt i Bohuslän, som i sin tur är utsett till världens sjunde vackraste vildmarksområde (enligt TV-bolaget CNNs rankinglista). Möt naturen, människorna,  kulturhistorien och nutiden till fots, på cykel eller från havet tillsammans med Regina Cederfeldt, en auktoriserad Bohuslän Guide. Medlemmar i Bohusläns Guider är auktoriserade genom Sveriges Guideförbund (SveGuide) och Visita. Jag är auktoriserad för hela Bohuslän – med en förkärlek för pärlan Skaftö.

Jan Olofsson har skepparutbildning och kör vår båt Hoppet lever, en Rhea 730. Vi gör guidade båtturer i skärgården och beställningsturer. Boka en tur och upplev Bohuslän från havet.

Regina, Janne och Hoppet lever – tillsammans utgör vi Skaftöguiden.

Med en guidning till fots eller på cykel får du uppleva så mycket mer av platsen, människorna, historien och nutiden. På Skaftö kan du även gå eller trampa i Saltöseriens spår, för det är på Skaftö som större delen av den omåttligt populära TV-serien Saltön är inspelad. Utöver Skaftö guidar jag framförallt på Gustafsberg, Sveriges första badort utanför Uddevalla, samt under kajakturer med Kajak i Grundsund.